
Gegrilde sint-jacobsoesters met Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C
- Schik de Ganda Ham op boterpapier en schuif in de oven.
- Laat gedurende 1u drogen.
- Wrijf de sint-jacobsoesters in met de kokosolie en gril ze in een hete grillpan, telkens 1 minuut aan elke zijde.
- Snijd de komommer middendoor en verwijder de zaadjes.
- Verwijder het klokhuis van de appel.
- Snijd de komkommer en appel in brunoise.
- Bevochtig met azijn en meng er de dille onder.
- Trek een streep paprikatapenade op het bord en schik daarop de brunoise van groenten.
- Presenteer daarbij telkens drie sint-jacobsoesters met ertussen plakjes gedroogde Ganda Ham
Ingrediënten
- 4 sneetjes Ganda Ham
- 12 sint-jacobsoesters
- 50 g kokosolie
- 200 g paprikatapenade
- 1 komkommer
- 1 jonagoldappel
- 1 dl komkommerazijn
- 20 g zonnebloempitten
- Verse dillepluimpjes