Gegrilde sint-jacobsoesters met Ganda Ham

Gegrilde sint-jacobsoesters met Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100°C
  • Schik de Ganda Ham op boterpapier en schuif in de oven.
  • Laat gedurende 1u drogen.
  • Wrijf de sint-jacobsoesters in met de kokosolie en gril ze in een hete grillpan, telkens 1 minuut aan elke zijde.
  • Snijd de komommer middendoor en verwijder de zaadjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel.
  • Snijd de komkommer en appel in brunoise.
  • Bevochtig met azijn en meng er de dille onder.
  • Trek een streep paprikatapenade op het bord en schik daarop de brunoise van groenten.
  • Presenteer daarbij telkens drie sint-jacobsoesters met ertussen plakjes gedroogde Ganda Ham

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • 12 sint-jacobsoesters
  • 50 g kokosolie
  • 200 g paprikatapenade
  • 1 komkommer
  • 1 jonagoldappel
  • 1 dl komkommerazijn
  • 20 g zonnebloempitten
  • Verse dillepluimpjes