Meesterschap van traditie tot innovatie

EEN SMAAK VOL RESPECT

De continue zoektocht naar het verfijnen van de perfecte smaaksensatie mag nooit indruisen tegen de actuele maatschappelijke waarden. De balans tussen kwaliteit, traditie, innovatie en efficiëntie zal bij ons nooit in de weg staan van meer duurzamere oplossingen. Uiteindelijk willen we net als iedereen een wereld waar mensen samen brengen centraal staat. In en buiten het bedrijf. En het liefst van al met een lekker stukje Ganda erbij…

DE SMAAK VAN AMBACHTELIJKE KWALITEIT

We drijven de zorg en het oog voor kwaliteit in elk detail naar de top. Alles voor die heerlijke smaak.

KORTE KETEN

Ganda Ham is een echt streekproduct. 90% van onze grondstoffen komt uit onze directe omgeving.

NATUURLIJK

Wij streven naar producten met zo weinig mogelijk of zelfs geen bewaarmiddelen.

INNOVATIE

Duurzaamheid primeert bij onze verkenning naar nieuwe producten, verpakkingen en productieprocessen.

HISTORIEK

Oprichting

1954-1969

De beenhouwerij van Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws valt zo in de smaak dat ze na enkele jaren moeten uitwijken naar een groter pand in Mariakerke. In 1969 specialiseren ze zich in de productie van kookwaren en gepekelde hammen.

DE EERSTE DROOGGEZOUTEN HAMMEN

1978

Roger Cornelis voert proeven uit voor de productie van rauwe hammen op basis van droogzouting volgens het oude Vlaamse procéde. De resultaten overtreffen de verwachtingen en Vleeswaren Corma (CORnelis – MAttheeuws) begint met de productie van drooggezouten hammen die 6 maanden hebben gerijpt.

EN DAAR IS GANDA HAM

1985

Een eigen merknaam om de toenmalige Vlaamse Boerenham te vervangen dringt zich op. Ganda Ham verwijst naar de plaats van herkomst: Gent.

DE TWEEDE GENERATIE CORNELIS

1991

Vader Cornelis laat het dagelijks bestuur van het bedrijf over aan zijn zoon Dirk. BVBA Corma wordt Vleeswaren Corma NV.

BEHALEN VAN HET ISO-9002 CERTIFICAAT

1993

Als eerste in de sector behaalt Corma NV het ISO-9002 certificaat. Een officieel bewijs van onze overkoepelende kwaliteitszorg. Van begin de jaren 90 tot eind jaren ’90 realiseert het bedrijf 10% groei per jaar.

NU OOK EEN MILIEUCHARTER

2001

Corma werkt structureel aan milieuzorg en behaalt hierdoor het Milieucharter. In datzelfde jaar wordt ons waterzuiveringsstation geïnstalleerd.

UITBREIDING VAN DE SLICING

2006

Om in te spelen op de stijgende trend van het voorverpakken, breidt Corma de slicingafdeling uit.

UITBREIDING EN DIVERSIFICATIE VAN HET PRODUCTASSORTIMENT

2010

Nog meer hemelse smaken met onder meer everzwijn ham en Angus Beef.

MEER GROENE STROOM

2011

Vanuit de wens om duurzamer te ondernemen wordt geïnvesteerd in zonnepanelen. Meer dan 1000 zonnepanelen voorzien ons jaarlijks van ca. 232.000 kWh groene stroom.

TIJD VOOR WARMTERECUPERATIE EN EEN WARMTEPOMP

2012-2013

De warmterecuperatie en warmtepomp worden in gebruik genomen.

WELKOM, DERDE GENERATIE CORNELIS

2020-2023

In 2020 stapt de 3de generatie aan boord van het familiebedrijf: Valérie & Matheo Cornelis. In 2023 draagt Dirk Cornelis de fakkel over aan Koen Damme als nieuwe CEO van Ganda Fine Foods. Koen is op dat moment al meer dan 13 jaar de rechterhand van Dirk.

CONTACTEER ONS

BEZOEK ONS