
HET BEDRIJF
modern productiebedrijf, waar wekelijks 2.200 Ganda Hammen de deur uitgaan.
VISIE & WAARDEN
SMAAK & KWALITEIT
LOKAAL
NATUURLIJK
geen bewaarmiddelen.
INNOVATIE

HISTORIEK

Oprichting
Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws vestigen zich als zelfstandige slagers in Wetteren. Na enkele jaren wordt er uitgeweken naar een groter pand in Mariakerke omwille van het grote succes. In 1969 specialiseren zij zich in de productie van kookwaren en gepekelde hammen.

Drooggezouten hammen

GANDA HAM

2de generatie

ISO-9002 CERTIFICAAT
Als eerste in de sector behaalt Corma NV het ISO-9002 certificaat. Een extra bewijs van onze totale kwaliteitszorg. Van begin de jaren 90 tot eind jaren ’90 realiseert het bedrijf 10% groei per jaar. Van 3 tot 10 miljoen euro.

MILIEUCHARTER
Corma werkt structureel aan milieuzorg en behaalt het Milieucharter. In datzelfde jaar werd ook ons waterzuiveringsstation geinstalleerd.

UITBREIDING SLICING
Om in te spelen op de trend van stijgende voorverpakking, breidt Corma de slicingafdeling uit.

UITBREIDING EN DIVERSIFICATIE PRODUCTASSORTIMENT
Uitbreiding en diversificatie van het productassortiment met onder meer everzwijnham en Angus Beef.

ZONNEPANELEN
Vanuit de wens om duurzaam te ondernemen wordt geinvesteerd in zonnepanelen. Meer dan 1000 zonnepanelen voorzien ons jaarlijks van ca. 232.000 kWh groene stroom.

WARMTERECUPERATIE EN WARMTEPOMP
De warmterecuperatie en warmtepomp worden in gebruik genomen.
