Ons verhaal van
traditie en innovatie

VISIE & WAARDEN

Een balans vinden tussen kwaliteit, traditie én innovatie enerzijds, en modernisering en efficiëntie anderzijds. Dit maakt deel uit van onze zoektocht naar die pure smaaksensatie in een wereld waar mensen samen brengen centraal staat.
SMAAK & KWALITEIT
Telkens met de hoogte zorg en oog voor kwaliteit, op zoek gaan naar smaak.
LOKAAL
90% van onze grondstoffen komt uit onze directe omgeving.
NATUURLIJK
Wij streven naar producten met zo weinig mogelijk of zelfs
geen bewaarmiddelen.
INNOVATIE
Continue zoektocht naar nieuwe producten en duurzame verpakkingen die kunnen bijdragen tot het creëren van mooie momenten.

HISTORIEK

Oprichting

1954-1969

Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws vestigen zich als zelfstandige slagers in Wetteren. Na enkele jaren wordt er uitgeweken naar een groter pand in Mariakerke omwille van het grote succes. In 1969 specialiseren zij zich in de productie van kookwaren en gepekelde hammen.

Drooggezouten hammen

1978
Roger Cornelis voert proeven uit voor de productie van rauwe hammen op basis van droogzouting volgens het oude Vlaamse procéde. De resultaten overtreffen de verwachtingen en Vleeswaren Corma (CORnelis – MAttheeuws) begint met de productie van drooggezouten hammen van 6 maanden.

GANDA HAM

1985
Een eigen merknaam om de toenmalige Vlaamse Boerenham te vervangen dringt zich op. Het wordt ‘Ganda Ham’, een naam die verwijst naar de plaats van herkomst (Gent).

2de generatie

1991
Vader Cornelis laat het dagelijks bestuur van het bedrijf over aan zijn zoon Dirk. BVBA Corma wordt Vleeswaren Corma NV.

ISO-9002 CERTIFICAAT

1993

Als eerste in de sector behaalt Corma NV het ISO-9002 certificaat. Een extra bewijs van onze totale kwaliteitszorg. Van begin de jaren 90 tot eind jaren ’90 realiseert het bedrijf 10% groei per jaar. Van 3 tot 10 miljoen euro.

MILIEUCHARTER

2001

Corma werkt structureel aan milieuzorg en behaalt het Milieucharter. In datzelfde jaar werd ook ons waterzuiveringsstation geinstalleerd.

UITBREIDING SLICING

2006

Om in te spelen op de trend van stijgende voorverpakking, breidt Corma de slicingafdeling uit.

UITBREIDING EN DIVERSIFICATIE PRODUCTASSORTIMENT

2010

Uitbreiding en diversificatie van het productassortiment met onder meer everzwijnham en Angus Beef.

ZONNEPANELEN

2011

Vanuit de wens om duurzaam te ondernemen wordt geinvesteerd in zonnepanelen. Meer dan 1000 zonnepanelen voorzien ons jaarlijks van ca. 232.000 kWh groene stroom.

WARMTERECUPERATIE EN WARMTEPOMP

2012-2013

De warmterecuperatie en warmtepomp worden in gebruik genomen.

3e GENERATIE

2020-2023
In 2020 stapt 3de generatie aan boord in het familiebedrijf, Valérie & Matheo Cornelis. In 2023 draagt Dirk Cornelis de fakkel over aan Koen Damme als nieuwe CEO van Ganda Fine Foods. Koen is op dat moment al meer dan 13 jaar de rechterhand van Dirk.

TALK TO US

MEET US