INGREDIËNTEN
- 650 g kabeljauw
- 4-6 sneetjes Ganda Ham
- Handvol hazelnoten
- 1 kg krieltjes
- 100 g rucola
- Peterselie als afwerking
- 1/2 citroen
- 250 gram boter
- 150 ml melk
- Olijfolie
- 2 g organo
- Peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelen in een pot met ruim water en zout.
- Maak een mengsel van olijfolie, peper, zout, oregano en een klein beetje citroensap.
- Leg de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel en overgiet rijkelijk met het oliemengel. Bak het geheel in de oven tot de kabeljauw gaar is (±30 min).
- Giet de krieltjes af. Stamp ze met een klontje boter en wat melk tot een puree. Proef en en kruid bij naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de rucola toe en meng door de puree.
- Hak de hazelnoten fijn. Bak ze eerst even aan in een pan en voeg dan de boter toe. Laat goed bakken en voeg peper toe naar smaak.
- Stel je bord samen en start met de puree, dan het kabeljauwhaasje, 2 sneetjes Ganda Ham en dresseer met de hazelnootboter.