
Risotto met Ganda Ham, tomaat en mozzarella di Bufala
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Maak de risotto: Verwarm de bouillon met
de witte wijn. Hak de sjalot fijn.
Stoof de sjalot in een koekenpan aan in de
boter en strooi er de risottorijst bij. Laat glazig
aanstoven. Bevochtig telkens met een lepel
bouillon en laat deze zacht inkoken. Roer af
en toe door. Zet het vuur niet te hevig zodat de
rijst niet aanbakt. Herhaal tot de bouillon is
opgenomen en de rijst smeuïg is. Doe de test
met een korrel: heeft de korrel vanbinnen een
zacht krokant puntje, dan is de rijst gaar. Neem
van het vuur en werk af met de kaas en boter.
Breng extra op smaak met wat zwarte peper
uit de molen. - Rol en snijd de Ganda Ham in rolletjes,
pluk de mozzarella in kleine stukjes.
Snijd de olijven in schijfjes.
Ingrediënten
- 8 dl groente-tomatenbouillon (groentebouillon afgewerkt met passata van tomaat – 6 dl bouillon en 2 dl passata)
- 1 dl droge witte wijn
- 1 banaansjalot, gepeld
- 50 g boter
- 250 g risottorijst (ronde korrel zoals arborio)
- 100 g geraspte mozzarella
- zwarte peper uit de molen
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 1 bolletje buffelmozzarella
- zwarte en groene Calamataolijven
- verse tijmblaadjes
- gemalen venkelzaadjes
- 1 bakje cress