
Pizza met Ganda Ham en spinazie
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Schik het bladerdeeg op bakpapier op een ovenplaat.
- Strijk in met water en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Kruid met peper en zout en prik in met een vork.
- Bedek opnieuw met bakpapier en beleg met een ovenplaat.
- Bak krokant in de oven gedurende 15 à 18 minuten.
- Warm de mascarpone op en doe er de spinazie bij. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en nootmuskaat.
- Verdeel de spinazie op het bladerdeegkrokant en schik daarop de Ganda Ham
- Rasp à la minute wat nootmuskaat over de taart.
- Verdeel en geniet.
Ingrediënten
- 1 plak bladerdeeg, cirkel van 30 cm diameter
- 5 g sesamzaadjes
- 8 sneetjes Ganda Ham
- zwarte peper en grof zeezout
- 250 g mascarpone
- 500 g jonge bladspinazie
- enkele druppels citroensap
- nootmuskaat