Zeeuwse mossel met Ganda Ham, tomaat en saffraan

Zeeuwe mossel met Ganda Ham, tomaat en saffraan

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Doe samen met de mosselen in een mosselpot en overgiet met de Chimay Tripel.
  • Pocheer ze gaar tot de schelpen opengaan gedurende een 7-tal minuten.
  • Verwijder de mosselen uit de schelp en recuperaar het vocht.
  • Pocheer de zeekraal in het mosselvocht.
  • Schep de groente eruit en spoel met ijskoud water.
  • Laat het mosselkookvocht opkoken met de saffraan.
  • Werk na een 5- tal minuten af met ijskoude boter en monteer.
  • Om te moneren laat je de boter beetje bij beetje in de saus oplossen.
  • Roer daarbij voordurend en zorg dat je de saus niet laat koken.
  • Rol de mosselen in reepjes Ganda Ham.
  • Snijd de tomaten in fijne schijfjes.
  • Schik op het bord vijf schijfjes tomaat op een warm bord.
  • Leg hierop de mossel-Gandarolletjes.
  • Werk af met de reepjes radicchio.

Ingrediënten

  • 200 g zeekraal, gereinigd
  • 2 rijpe tomaten Toma'Gusto, ontveld
  • Plukjes ijskruid
  • 4 blaadjes radicchio
  • 50 Zeeuwse mosselen, ontbaard en gewassen
  • 1 ui
  • 1 dl Chimay Tripel
  • 14 sneetjes Ganda Ham
  • 4 dl mosselvocht
  • 1 g saffraandraadjes
  • 50 g koude boter