
Watermeloen met Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Schil de watermeloen en verwijder de zaadjes.
- Snijd twintig mooie balkjes uit de watermeloen.
- Schil en snijd de rode ui in fijne ringen.
- Meng de rest van de watermeloen met de gin en het pompelmoessap in de blender en mix fijn.
- Giet door een fijne zeef en daarna door een keukendoek tot een heldere soep.
- Laat de ui hierin 20 minuten marineren.
- Zet in de koeling.
- Schik de balkjes watermeloen in een gekoelde serveerbowl met daarbij de sneetjes Ganda Ham en enkele ringen rode ui.
- Giet de soep erover en werk af met de balsamicoglaze, maanzaad, olijfkruid en enkele anijsbloempjes.
Ingrediënten
- 1 kleine watermeloen
- 1 rode ui
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 4 cl balsamicoazijn
- 2 g zwart maanzaad
- Scheutjes olijfkruid
- Anijsbloempjes
- Pulp van watermeloen
- 5 cl gin
- Sap van 2 roze pompelmoezen