Watermeloen met Ganda Ham

Watermeloen met Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Schil de watermeloen en verwijder de zaadjes.
  • Snijd twintig mooie balkjes uit de watermeloen.
  • Schil en snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Meng de rest van de watermeloen met de gin en het pompelmoessap in de blender en mix fijn.
  • Giet door een fijne zeef en daarna door een keukendoek tot een heldere soep.
  • Laat de ui hierin 20 minuten marineren. 
  • Zet in de koeling.
  • Schik de balkjes watermeloen in een gekoelde serveerbowl met daarbij de sneetjes Ganda Ham en enkele ringen rode ui.
  • Giet de soep erover en werk af met de balsamicoglaze, maanzaad, olijfkruid en enkele anijsbloempjes.

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen
  • 1 rode ui
  • 8 sneetjes Ganda Ham
  • 4 cl balsamicoazijn
  • 2 g zwart maanzaad
  • Scheutjes olijfkruid
  • Anijsbloempjes
  • Pulp van watermeloen
  • 5 cl gin
  • Sap van 2 roze pompelmoezen