
Venkelsalade met Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Reinig en snijd de venkel en sjalot in fijne plakjes.
- Bevochtig de venkel en de sjalotschijfjes met de bouillon, sinaasappelsap, olijfolie, sesamolie en absint.
- Breng aan de kook en laat beetgaar worden.
- Neem van het vuur en schik er schijfjes komkommer bij.
- Snijd het stokbrood in kleine blokjes en bak krokant in olijfolie.
- Laat uitlekken.
- Haal de zeste van de pompelmoes en snijd deze heel fijn.
- Pel de pompelmoes à vif.
- Schik de venkelplakjes en de komkommerschijfjes op een bord.
- Schik hierbij de pompelmoespartjes, de Ganda Ham, de sjalotringen en pecorinokrullen.
- Werk af met kookjus, croutons en cress.
Ingrediënten
- 4 sneetjes Ganda Ham
- 1/2 komkommer, in fijne schijfjes
- 1 roze pompelmoes
- Enkele krullen pecorino
- Adji cress
- 1 grote venkel
- 1 banaansjalot
- 4 dl kippenbouillon
- sap van 1 sinaasappel
- 5 cl olijfolie
- 1 cl sesamolie
- 3cl absint