Venkelsalade met Ganda Ham

Venkelsalade met Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Reinig en snijd de venkel en sjalot in fijne plakjes.
  • Bevochtig de venkel en de sjalotschijfjes met de bouillon, sinaasappelsap, olijfolie, sesamolie en absint.
  • Breng aan de kook en laat beetgaar worden.
  • Neem van het vuur en schik er schijfjes komkommer bij.
  • Snijd het stokbrood in kleine blokjes en bak krokant in olijfolie.
  • Laat uitlekken.
  • Haal de zeste van de pompelmoes en snijd deze heel fijn.
  • Pel de pompelmoes à vif.
  • Schik de venkelplakjes en de komkommerschijfjes op een bord.
  • Schik hierbij de pompelmoespartjes, de Ganda Ham, de sjalotringen en pecorinokrullen.
  • Werk af met kookjus, croutons en cress.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • 1/2 komkommer, in fijne schijfjes
  • 1 roze pompelmoes
  • Enkele krullen pecorino
  • Adji cress
  • 1 grote venkel
  • 1 banaansjalot
  • 4 dl kippenbouillon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 5 cl olijfolie
  • 1 cl sesamolie
  • 3cl absint