
Tarte tatin van tomaat en Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- M aak de sjalotten schoon en snijd ze in fijneringen, haal de blaadjes rozemarijn van het takje af en hak ze fijn. Pel en plet de knoflook en hak zeer fijn.
- Verwarm de olie en de boter en stoof de sjalot, knoflook en rozemarijn kort aan. Giet in een taartvorm en schik er de gehalveerde tomaatjes op.
- Plaats 5 minuten in de oven.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 °C.
- Schik de bayonneham op de tomaten en leg daarop een vel bladerdeeg.
- Duw zacht aan en plooi de zijkanten voorzichtig in.
- Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Plaats 15 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.
- Haal de taart uit de oven, plaats een bord of plank tegen de taartvorm en keer in één vlotte beweging om.
Ingrediënten
- 100 g jonge slascheuten
- 1 dl tomatenvinaigrette
- 2 grote banaansjalotten
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl olijfolie
- 12 tomaten Toma’Rito (soort tomaten tussen de klassieke vorm en de kerstomaat)
- 20 g boter
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 2 vellen bladerdeeg van 20 × 20 cm