Tarte tatin met tomaat en Ganda Ham

Tarte tatin van tomaat en Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • M aak de sjalotten schoon en snijd ze in fijneringen, haal de blaadjes rozemarijn van het takje af en hak ze fijn. Pel en plet de knoflook en hak zeer fijn.
  • Verwarm de olie en de boter en stoof de sjalot, knoflook en rozemarijn kort aan. Giet in een taartvorm en schik er de gehalveerde tomaatjes op.
  • Plaats 5 minuten in de oven.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 °C.
  • Schik de bayonneham op de tomaten en leg daarop een vel bladerdeeg.
  • Duw zacht aan en plooi de zijkanten voorzichtig in.
  • Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Plaats 15 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.
  • Haal de taart uit de oven, plaats een bord of plank tegen de taartvorm en keer in één vlotte beweging om.

Ingrediënten

  • 100 g jonge slascheuten
  • 1 dl tomatenvinaigrette
  • 2 grote banaansjalotten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 12 tomaten Toma’Rito (soort tomaten tussen de klassieke vorm en de kerstomaat)
  • 20 g boter
  • 8 sneetjes Ganda Ham
  • 2 vellen bladerdeeg van 20 × 20 cm