Spiesjes van tongfilets, Ganda Ham en citroenmelisse met Duvel-mousseline en groentenspie

Spiesjes van tongfilets, Ganda ham en citroenmelisse met Duvel-mousseline en groentenspiesen

Recept:

Bereiding

Snij de plakjes Ganda Ham in 3 gelijke repen. Bedek de tongfilets met de ham en citroenmelisse. Rol op en steek op een spies.  Strijk in met vismarinade en kruid met viskruiden. Maak spiesen van de groenten. Wrijf de groentenspiesen in met olijfolie en bestrooi met provençaalse kruiden. Gril de vis- en groentenspiesen. Klop intussen een mousseline met 4 eierdooiers, 1 dl Duvel en 250 gr gesmolten boter. De mousseline wordt afgekruid met cayennepeper en zout.

Voor de groentenspiesen

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 rode peper (of kleine pepertjes)
  • 4 Geblancheerde bloemkoolroosjes
  • 1 Voorgekookte maïskolf
  • 4 Kleine tomaatjes
  •  Olijfolie en provençaalse kruiden

Ingrediënten

  • 12 tongfilets
  • 4 plakjes Ganda Ham
  • Citroenmelisse
  • Vismarinade en viskruiden
  • 4 eierdooiers
  • 1 dl Duvel
  • 250 gr gesmolten boter
  • Cayennepeper en zout