
Spiesje van kreeft met groene asperges en Ganda Ham, gebakken kwarteleitje en safraansaus.
Recept: Koen Mahieu
Voor 1 personen
Bereiding
Kreeft gedurende 2 minuten koken in court-bouillon. Ontdoen van pantser. Asperges krokant koken en in koud water schrikken. ∙ Kreeft omwikkelen met Ganda Ham, eventjes bakken in de oven en op spiesje steken. ∙ Kwarteleitje bakken zoals een spiegelei. ∙ Saus :
Gevogeltebouillon met saffraandraadjes voor 1/3 inkoken, klein scheutje room aan toevoegen en opwerken met boter. Kruiden met peper en zout. ∙Aubergineschil fijn snijden en krokant frituren. ∙ Dresseren. Saus napperen op het bord. Spiesje leggen met daarop warme asperges, kwarteleitje en auberginesliertjes. Versieren met takjes bieslook en kervel.
Ingrediënten
- 1 kreeft van 400 à 500 gr
- 3 groene asperges
- 1 kwartelei
- 2 dl gevogeltebouillon
- 2 fijne plakjes Ganda Ham
- 1 aubergine
- enkele nootjes boter
- saffraandraadjes