Sint- jacobsoesters met rode biet en Ganda Ham

Sint- Jakobsoesters met rode biet en Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Snijd de sint-jacobsoesters telkens in drie gelijke schijfjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  • Snijd de rode biet in cilinders en daarna in schijfjes ter grootte van de sint-jakobsoesters.
  • Marineer ze 20 minuten in de vinaigrette (olijfolie, sushi-azijn, rodebietensap, acaciahoning).
  • Mix de rode biet, groene olijven, sesampasta en honing glad in de blader en doe in een spuitzak.
  • Maak een ring van de sint-jacobsoesters en de schijfjes rode biet op het bord.
  • Schik de reepjes Ganda Ham erop en spuit enkele toefjes rodebietentapenade er rond.
  • Werk af met de crumble van zoutkoekjes.

Ingrediënten

  • 12 sint- jacobsoesters
  • 2 rode bieten, gekookt
  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • 2 zoutkoekjes, verkruimeld
  • 200 g rode bieten, gekookt
  • 20 g groene olijven
  • 50 g sesampasta
  • 3 g honing
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl sushi-azijn
  • 5 cl rodebietensap
  • 3 g acaciahoning