
Sint- Jakobsoesters met rode biet en Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Snijd de sint-jacobsoesters telkens in drie gelijke schijfjes.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Snijd de rode biet in cilinders en daarna in schijfjes ter grootte van de sint-jakobsoesters.
- Marineer ze 20 minuten in de vinaigrette (olijfolie, sushi-azijn, rodebietensap, acaciahoning).
- Mix de rode biet, groene olijven, sesampasta en honing glad in de blader en doe in een spuitzak.
- Maak een ring van de sint-jacobsoesters en de schijfjes rode biet op het bord.
- Schik de reepjes Ganda Ham erop en spuit enkele toefjes rodebietentapenade er rond.
- Werk af met de crumble van zoutkoekjes.
Ingrediënten
- 12 sint- jacobsoesters
- 2 rode bieten, gekookt
- 4 sneetjes Ganda Ham
- 2 zoutkoekjes, verkruimeld
- 200 g rode bieten, gekookt
- 20 g groene olijven
- 50 g sesampasta
- 3 g honing
- 1 dl olijfolie
- 1 dl sushi-azijn
- 5 cl rodebietensap
- 3 g acaciahoning