Saltimbocca Poulet de bresse Ganda Ham

Saltimbocca met Poulet de Bresse en Ganda ham

Recept:

Bereiding

Snijd de kippenfilets dwarsdoor, zodat je een platte filet krijgt. Bedek met plastic folie en hamer zo plat mogelijk. Peper de filet. Bedek met de Ganda Ham en een paar blaadjes verse salie.

Kleur de filets in half olijfolie, half boter. Na kleuring witte wijn en Noilly Prat toevoegen, afdekken en op 170° in de oven afgedekt nog een 15 tal minuten verwarmen.

In olijfolie fijngehakte sjalotjes met look aanfruiten. Champignonmengeling toevoegen. Een tiental minuutjes bakken en af en toe opschudden. Champignons uit de pan halen en blussen met gevogeltefond.

Pasta al dente koken en decoreren op het bord.

Kippenfilets uit de oven halen en de saus afwerken met beetje koude boter en fijngesneden salie.

Champignons en in schijven gesneden kippenfilet decoreren, afwerken met wat salie en de parmesan.

Smakelijk

 

(foto: ©rudyroan.be)

Ingrediënten

  • Shi-take mini champignons
  • Kastanje champignons
  • Eekhoorntjesbrood champignons
  • Girolle champignons
  • Oesterzwam
  • Eryngi
  • Gevogelte fond
  • Kippewit Poulet de Bresse
  • Ganda ham
  • Parmezaan schilfers
  • Salie vers
  • Witte wijn
  • Noilly Prat
  • Fetuccini