Ravioli met funghi en Ganda Ham

Ravioli met funghi en Ganda Ham

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Bak de sjalot en knoflook kort aan in de olijfolie voor de vulling van de raviolo
  • Doe er de champignons bij
  • Neem van het vuur en werk af met de salie
  • Meng het geheel door de ricotta
  • Maak vervolgens de pasta
  • Schik hiervoor de bloem met een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren
  • Kneed voorzichtig gedurende een 6-tal minuten tot een mooi elastisch deeg
  • Maak er een bolletje van en wikkel dit in plasticfolie
  • Laat en 20-tal minute rusten in de koeling
  • Rol fijn uit met de pastamachine op stand 5 of enkele milimeters dik
  • Leg een lap pasta op het werkblad en snijd met een gekarteld mes repen van 4 cm
  • Lepel om de 3 cm telkens wat vulling en leg er een nieuw pastavel op
  • Druk aan rond de vulling en snijd de ravioli met het kartelmes in vierkantjes van 4 bij 4 cm
  • Bestuif met wat bloem en laat even drogen
  • Snijd de porcini in plakjes en bak kort aan
  • Breng ruim gezouten water aan de kook en kook de ravioli beetgaar
  • Schik de ravioli samen met de porcini op een bord 
  • Werk af met Ganda Ham, parmezaanse kaas, jonge salieblaadjes en olijfolie

Ingrediënten

  • 2 stuks porcini
  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • 40 g parmezaanse kaas
  • Jonge salieblaadjes
  • 1 dl olijfolie
  • 400 g Italiaanse pastabloem
  • 4 eieren
  • Scheutje olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl olijfolie
  • 250 g mengeling van porcini en kastanjechampignons
  • 2 salieblaadjes
  • 50 g ricotta