
Plaattaart met Ganda Ham, asperges en gepocheerde eitjes
Recept: Stellavsfood
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Rol de randjes op om een boord van 1 cm te hebben. Prik kleine gaatjes in het bladerdeeg met een vork
- Klop een eitje op en bestrijk de randen van het deeg. Strooit de sesamzaadjes ook op de rand
- Leg het bladerdeeg in de oven. Laat het bakken tot de randen lichtjes gebruind zijn en het bladerdeeg wat gerezen is. Haal het deeg uit de oven en laat het deeg zakken
- Schil de asperges en snijd ze in de lengte in 3-4 stukken. Leg ze op het bladerdeeg en kruid met peper en zout. Voeg een klein beetje olijfolie toe en bak het geheel in de oven (180°C) tot de asperges gaar zijn en de randen van plaattaart goudbruin zijn
- Breng voor de gepocheerde eieren water aan de kook. Voeg een lepeltje azijn toe en verlaag het vuur tot het water nog net suddert
- Breek de eitjes en leg ze per ei in een klein potje. Hoe verser de eitjes hoe makkelijker het pocheren
- Vul een kommetje met ijswater om later de eitjes in te leggen na het koken
- Maak met een vork of lepel een vortex in je water en leg het ei zacht in het midden van het water. Laat dit 50 sec-1 min sudderen
- Haal het gepocheerde ei uit het kookwater en voeg het toe aan het ijswater. Leg het daarna onmiddellijk op een bordje met wat keukenrol zodat het overtollige water wordt weggenomen
- Haal de plaattaart uit de oven. Werk af met de gepocheerde eitjes, Ganda ham, gemengde sla en nog wat peper
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Ganda Ham
- Eitjes
- Witte asperges
- Sesamzaadjes (wit en zwart)
- Gemende sla
- Olijfolie
- Peper en zout