Pasta meatballs met Ganda Ham

Pasta meatballs met Ganda Ham

Recept:

Voor 4 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Snijd 2 sjalotten fijn en gebruik er 1 om in een pot te bakken met olijfolie. Voeg de gedroogde kruiden (rozemarijn, tijm, oregano) toe en laat alles sudderen op een laag vuur.
  • Snijd de kerstomaten in 2 en voeg ze toe aan de pot met olijfolie en de kruiden. Laat dit ook even sudderen en voeg hieraan de kerstomaten in blik toe (verhouding ½ met de verse kerstomaten). Verhoog het vuur en laat het water uitkoken terwijl je af en toe roert. Kruid af met peper en zout en voeg verse basilicum toe.
  • Meng het gehakt met pijnboompitten, gesneden sjalot, basilicum, peterselie, peper en zout. Voeg er de geraspte parmezaanse kaas aan toe en de Gandaham. Snijd hiervoor de Gandaham in zeer kleine blokjes of gebruik een blender om alles fijn te krijgen. 
  • Smelt wat boter in een pan en voeg olijfolie toe. Rol de balletjes en bak ze in de pan tot ze bruin zijn aan beide kanten. Voeg er de tomatensaus aan toe en laat dit sudderen.
  • Breng wat water aan de kook en voeg zout toe. Kook de pasta en giet hem af wanneer hij beetgaar is. Behoud en tasje water van de pasta.
  • Voeg de pasta toe aan de saus, voeg vervolgens wat pastawater toe en een handvol geraspte parmezaanse kaas. Verhoog het vuur en laat het water uitkoken.
  • Werk het geheel af met extra parmezaanse kaas en verse basilicum.

Ingrediënten

  • Gemengd gehakt
  • Ganda Ham blok
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum
  • Platte peterselie
  • Sjalot
  • Kerstomaten
  • Kerstomaten in blik
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Spaghetti