Oesters, Ganda Ham en basilicumemulsie

Oesters, Ganda Ham en basilicumemulsie

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Open de oesters voorzichtig en verwijder de vrucht. Zeef het vocht.
  • Breng het oestervocht samen met de basilicumblaadjes, de hamparures en room aan de kook. Laat een drietal minuten trekken, laat inkoken en zeef.
  • Breng op smaak met peper. Laat afkoelen tot de basilucumroom lauw is.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Mix het vlees en duw door een fijne zeef. Doe er de zaadjes bij en meng met de witte balsamicoazijn.
  • Schik in iedere schelp een oester en enkele reepjes Ganda Ham.
  • Lepel daarop wat tomatensap.
  • Mix de basilicumroom schuimig en werk er de oesters mee af.

Ingrediënten

  • 12 oesters, type Fines de Claire of Zeeuwse creuses, maat 3
  • 4 gele tomaten
  • 3 cl witte balsamicoazijn
  • 4 sneetjes Ganda Ham, in reepjes gesneden
  • vocht van de oesters, aangevuld met champagne tot 1 dl
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 20 g Ganda Ham, in reepjes gesneden
  • 1 dl culinaire room
  • zwarte peper van de molen