
Oesters, Ganda Ham en basilicumemulsie
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Open de oesters voorzichtig en verwijder de vrucht. Zeef het vocht.
- Breng het oestervocht samen met de basilicumblaadjes, de hamparures en room aan de kook. Laat een drietal minuten trekken, laat inkoken en zeef.
- Breng op smaak met peper. Laat afkoelen tot de basilucumroom lauw is.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Mix het vlees en duw door een fijne zeef. Doe er de zaadjes bij en meng met de witte balsamicoazijn.
- Schik in iedere schelp een oester en enkele reepjes Ganda Ham.
- Lepel daarop wat tomatensap.
- Mix de basilicumroom schuimig en werk er de oesters mee af.
Ingrediënten
- 12 oesters, type Fines de Claire of Zeeuwse creuses, maat 3
- 4 gele tomaten
- 3 cl witte balsamicoazijn
- 4 sneetjes Ganda Ham, in reepjes gesneden
- vocht van de oesters, aangevuld met champagne tot 1 dl
- 20 g basilicumblaadjes
- 20 g Ganda Ham, in reepjes gesneden
- 1 dl culinaire room
- zwarte peper van de molen