
Mosselpakketjes met Ganda Ham, fijne groentjes en Passendale Bier
Recept: Peter De Clercq
Voor 4 personen
Bereiding
Snij de selder en de ui zeer fijn en de pepers in kleine blokjes. Leg 4 dubbel gevouwen velletjes aluminiumfolie op het werkvlak en leg er telkens ongeveer 15 van hun schelp ontdane rauwe mosselen op. Bedek met wat groentjes en snippers Ganda Ham en begiet met Passendale bier. Kruid de mosselen af met peper en zout of viskruiden. Vouw de papillotten zorvuldig dicht. Gril de pakketjes ongeveer 15 minuten op de barbecue en dien gesloten op. Serveer de lookboter apart. Zodra de gasten hun pakketje openen komen de heerlijke aroma’s vrij.
Ingrediënten
- 1.2 kg mosselen
- 4 plakjes Ganda Ham
- 2 stengels witte selder
- 1 rode en groene peper
- 1 grote ui
- 50 gr pesto
- dille, bieslook en basilicum
- 1 flesje Passendale
- 100 gr lookboter