
Ganda Ham met bloemkool
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Reinig de bloemkool en snijd ze in roosjes.
- Kook de roosjes gaar in kippenbouillon en giet af.
- Houd enkele roosjes opzij en doe de rest in de blender samen met wat bouillon, boter en een deel van de tijmblaadjes.
- Pureer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel in een spuitzak.
- Snijd de gare roosjes in kleinere stukjes en de champignons in gelijke plakjes.
- Bak beide krokent aan in hete olijfolie.
- Leg de plakjes Ganda Ham open en spuit er de bloemkoolpuree op.
- Rol op tot mooie 'cannelloni'.
- Serveer samen met de krokant gebakken champignons en bloemkool.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 l kippenbouillon
- 8 Parijse champignons
- 5 cl olijfolie
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 20 g boter
- Verse tijmblaadjes
- Peper en zout