
Fijne pasta met tuingroenten, morieltjes en Ganda Ham
Recept: Felix Alen
Voor 4 personen
Bereiding
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, giet af en besprenkel met wat olijfolie om te vermijden dat hij kleeft. Bak de uisnippers en de look zonder te kleuren in de olijfolie. Voeg er de witte wijn en de bouillon bij en laat tot 1/3 inkoken. Doe dan de room bij de saus en laat opnieuw inkoken tot er een lichte binding ontstaat. Voeg dan de pasta, de erwtjes, de sluimererwtjes en de morieltjes toe. Roer alles goed door elkaar en verfijn eventueel de smaak met peper van de molen en een zeer weinig zout.
Presentatie :
Schik de Ganda Ham op warme borden en verdeel in het midden de pasta erop. Garneer de borden met gehakte bieslook, wat overgebleven morieltjes en gedroogde tomaten. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 250 gr fijngesneden Ganda Ham
- 200 gr fijne tagliatelle
- 1 versnipperde ui
- 1 geperst knoflookteentje
- 10-tal morieltjes
- 100 gr gekookte sluimererwtjes (mangetous)
- 100 gr gedroogde tomaat
- 1 dl room
- 1 dl witte wijn
- 1 dl kippenbouillon
- 1 eetl. gehakte bieslook
- 1 eetl. gehakte bieslook
- peper en zout