Erwtensoepje met schuim van Ganda Ham

Erwtensoepje met schuim van Ganda Ham

Recept:

Voor 4 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Reinig de sjalot e snijd in kleine stukjes
  • Stoof ze glazig aan in de boter en doe er de erwten, de munt- en dragonblaadjes bij.
  • Laat kort doorstoven.
  • Bevochtig met de bouillon en laat 10 minuten zacht doorkoken.
  • Mix glad in de blender en passeer door een fijne zeef.
  • Breng op smaak met peper uit de molen.
  • Voeg geen zout toe, de ham en het schuim zijn hier de smaakgevers.
  • Kook de melk op met de hamparures en laat 5 minuten zacht doorkoken
  • Giet door een fijne zeef.
  • Snijd de Ganda Ham in reepjes.
  • Serveer de soep met wat Ganda Ham, erwten en dragonblaadjes.
  • Klop de melk op en schik het op de ham.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes Ganda Ham
  • Enkele erwten
  • Dragonblaadjes
  • 1 grote sjalot
  • Boter
  • 400 g diepvrieserwten
  • 8 muntblaadjes
  • Blaadjes van 1 grote tak dragon
  • 4 dl groentenbouillon
  • 4 dl kippenbouillon
  • peper uit de molen
  • 2 dl volle melk