
Erwtensoepje met schuim van Ganda Ham
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 4 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Reinig de sjalot e snijd in kleine stukjes
- Stoof ze glazig aan in de boter en doe er de erwten, de munt- en dragonblaadjes bij.
- Laat kort doorstoven.
- Bevochtig met de bouillon en laat 10 minuten zacht doorkoken.
- Mix glad in de blender en passeer door een fijne zeef.
- Breng op smaak met peper uit de molen.
- Voeg geen zout toe, de ham en het schuim zijn hier de smaakgevers.
- Kook de melk op met de hamparures en laat 5 minuten zacht doorkoken
- Giet door een fijne zeef.
- Snijd de Ganda Ham in reepjes.
- Serveer de soep met wat Ganda Ham, erwten en dragonblaadjes.
- Klop de melk op en schik het op de ham.
Ingrediënten
- 8 sneetjes Ganda Ham
- Enkele erwten
- Dragonblaadjes
- 1 grote sjalot
- Boter
- 400 g diepvrieserwten
- 8 muntblaadjes
- Blaadjes van 1 grote tak dragon
- 4 dl groentenbouillon
- 4 dl kippenbouillon
- peper uit de molen
- 2 dl volle melk