
Duifje met Ganda Ham en asperges met saffraan
Recept: Herbert Robbrecht
Bereiding
Breng een gevogeltebouillon met de schillen van 1 kg asperges aan de kook en laat zachtjes trekken. Passeer het vocht, kook hier de asperges in en laat deze in het vocht afkoelen. Braad de duif aan in boter, laat verder rozig garen in de oven, versnijd en hou warm. Ontvet de pan en deglaceer met duivenfond waaraan de karkassen zijn toegevoegd. Laat inkoken. Voeg bij de gewenste sausdikte wat gehakte basilicum toe, laat nog even staan, breng op smaak, passeer en monteer met een klontje boter. Reduceer 1 dl van het aspergekookvocht tot de helft, voeg een mespuntje saffraan toe en monteer eveneens met een klontje boter. Snij de asperges op maat, verwarm ze in een beetje kookvocht en omwikkel ze met Ganda Ham. Zet ze rechtop op het bord en schik er de versneden duivenborst rond. Snij het billetje in en schik eveneens op het bord. Lepel de twee sausjes rond het gerecht en garneer met enkele takjes gefruite basilicum.
Ingrediënten
- 1 kg asperges + de schillen
- gevogeltebouillon
- duif
- duivenfond
- basilicum
- saffraan
- Ganda Ham
- Boter