
Combinatie van asperges, pastinaak en Ganda Ham
Recept: Paul Hendrickx
Voor 8 personen
Bereiding
De asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water. De asperges snijden : 6 cm. (met kop), 4 cm. + overschot fijn snijden. De binnenkant van de inoxring bekleden met Ganda Ham en de asperges ertegen plakken. Opvullen met het ei en de rest van de fijn gesneden asperges. Laat een minuutje stomen.
Saus : de pastinaak schillen, klein snijden en gaar koken in consommé en room, met de staafmixer bewerken, passeren door de fijne zeef, afsmaken met peper en zout en opbinden met boter.
Afwerking : Het aspergetorentje in het midden van het bord zetten. De pastinaaksaus er rond lepelen en afwerken met dille pluksels.
Ingrediënten
- 2 bundels asperges (groene)
- 4 eieren
- 8 plakjes Ganda Ham
- peper en zout
- 200 gr pastinaak
- 3 dl. visconsommé
- 2 dl room
- 75 gr boter