
Chips van Ganda Ham met auberginekaviaar
Recept: Pascale Naessens
Voor 4-6 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Prik een paar gaatjes in de aubergine. Pel de teentjes knoflook en wikkel ze in aluminiumfolie. Plaats de aubergines en de knoflook 30 minuten in de oven.
- Leg de plakjes ham 10 tot 13 minuten bij de aubergine in de oven (leg ze wel op de rooster van de oven) tot ze krokant zijn. Haal de plakjes ham uit de oven en leg ze op keukenpapier. Misschien moet je dat in twee keer doen wanneer er te veel zijn.
- Haal de aubergine uit de oven. Snijd ze doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom, voeg de gare knoflook en een flinke scheut olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout. Mix tot een gladde massa. Breek de plakjes ham in tweeën en serveer met de auberginekaviaar. Werk af met sesamzaadjes.
Feesttip: dit hapje kan je volledig op voorhand maken
Het originele recept vind je op PurePascale.com
Ingrediënten
- 20 plakjes Ganda Ham
- 1 grote aubergine
- 3 teentjes knoflook
- 2 el sesamzaadjes
- olijfolie
- zwarte peper & zout