Carpaccio van Ganda Ham

Carpaccio van Ganda Ham

Recept:

Voor 4 personen

Bereiding

Schil de wortel en maak met behulp van de dunschiller een viertal reepjes. Blancheer die even en bekleed er 4 bodemloze cilindervormpjes mee.

Hak 4 groene en 4 zwarte olijfjes in stukjes. Doe hetzelfde met de helft van de gedroogde tomaten en meng ze met de olijfjes en wat uisnippers. Vul hiermee de vormpjes op en versier met olijfjes, een kerstomaatje en kruiden.

Maak een vinaigrettesaus door mosterd, azijn en limoensap te mengen met de oliesoorten.

Breng op smaak met een weinig zout en peper.

 

Voor de saus :

  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl maïsolie
  • 1 dl balsamicoazijn
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetl. mosterd
  • peper van de molen en zout 

Ingrediënten

  • 250 gr Ganda Ham
  • 1 wortel
  • 1 versnipperde ui
  • 10-tal olijfjes (groene en zwarte)
  • 50 gr gedroogde tomaten
  • 100 gr geschaafde Parmezaanse kaas of Oud Brugge
  • 4 gele kerstomaten
  • bieslook en eventueel andere kruiden die je hebt
  • peper en zeezout