Aspergesoep met krokantje van Ganda Ham

Bereiding

  1. Snijd de harde uiteinden van de asperges en doe ze in een pot met groentebouillon: laat sudderen op een matig vuurtje.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppot met dikke bodem en stoof er de ajuin en bleekselderij tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de blokjes aardappel toe. Breng op smaak met wat zeezout en peper. Laat rustig verder stoven.
  4. Giet 750 ml van de bouillon door een zeef bij de aangestoofde groenten. Breng aan de kook en laat rustig verder koken tot de aardappel zacht is.
  5. Snijd de asperges in stukken en laat 5 minuten mee pruttelen in de soeppot.
  6. Haal enkele aspergepunten uit de soep voor de borden te dreseren. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  7. Voeg de verse room toe en roer of mix met de staafmixer door de aspergesoep en serveer met de aspergepunten, garnaaltjes en krokantjes van Ganda Ham.

Ingrediënten

  • 2 bundels asperges (groen of wit, naar eigen voorkeur)
  • 750ml groentebouillon
  • 1 ajuin
  • 2 stengels selder
  • 1 aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2el olijfolie
  • 1tl zeezout
  • Peper
  • 80ml verse room
  • Enkele sneetjes krokante Ganda Ham (gedroogd op 110°C in de oven)