Jump to navigation
Bereiding
- Snijd de harde uiteinden van de asperges en doe ze in een pot met groentebouillon: laat sudderen op een matig vuurtje.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppot met dikke bodem en stoof er de ajuin en bleekselderij tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes aardappel toe. Breng op smaak met wat zeezout en peper. Laat rustig verder stoven.
- Giet 750 ml van de bouillon door een zeef bij de aangestoofde groenten. Breng aan de kook en laat rustig verder koken tot de aardappel zacht is.
- Snijd de asperges in stukken en laat 5 minuten mee pruttelen in de soeppot.
- Haal enkele aspergepunten uit de soep voor de borden te dreseren. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg de verse room toe en roer of mix met de staafmixer door de aspergesoep en serveer met de aspergepunten, garnaaltjes en krokantjes van Ganda Ham.
Ingrediënten
-
2 bundels asperges (groen of wit, naar eigen voorkeur)
-
750ml groentebouillon
-
1 ajuin
-
2 stengels selder
-
1 aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
-
2el olijfolie
-
1tl zeezout
-
Peper
-
80ml verse room
-
Enkele sneetjes krokante Ganda Ham (gedroogd op 110°C in de oven)