Gâteau de pommes de terre au Jambon Ganda et oeuf poché

Aardappeltaart met Ganda Ham en gepocheerd ei

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd:

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Rasp de aardappelen fijn met de aardappelrasp of snijd ze met de mandoline in fijne slierten.
  • Meng met de tapenade, de olijfringen, zwarte peper en dragonblaadjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en verdeel er de aardappelmassa over. Druk goed aan en laat krokant bakken.
  • Draai na een drietal minuten om en bak de andere kant.
  • Gaar nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pocheer de eitjes: breek telkens voorzichtig een eitje in een koffiekopje. Verwarm 1 liter water tot het kookpunt en giet er wat azijn bij.
  • Roer met een garde het water, vorm een draaikolk en giet er een eitje in.
  • Laat ongeveer 2 minuten pocheren en haal dan het ei uit het water.
  • Herhaal.
  • Schik een punt aardappeltaart op een bord en leg er een sneetje Ganda Ham op.
  • Werk af met het gepocheerde eitje en dragonblaadjes.

Ingrediënten

  • 4 hoeve-eieren
  • 4 sneetjes Ganda Ham
  • verse dragon
  • 400 g aardappelen, type bintje, geschild en gewassen
  • 40 g zwarte-olijventapenade
  • 16 zwarte olijven, in ringen
  • zwarte peper uit de molen
  • verse dragonblaadjes
  • 5 cl olijfolie