
Aardappeltaart met Ganda Ham en gepocheerd ei
Recept: Stefaan Daeninck - Culinair Ateljee
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Rasp de aardappelen fijn met de aardappelrasp of snijd ze met de mandoline in fijne slierten.
- Meng met de tapenade, de olijfringen, zwarte peper en dragonblaadjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en verdeel er de aardappelmassa over. Druk goed aan en laat krokant bakken.
- Draai na een drietal minuten om en bak de andere kant.
- Gaar nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pocheer de eitjes: breek telkens voorzichtig een eitje in een koffiekopje. Verwarm 1 liter water tot het kookpunt en giet er wat azijn bij.
- Roer met een garde het water, vorm een draaikolk en giet er een eitje in.
- Laat ongeveer 2 minuten pocheren en haal dan het ei uit het water.
- Herhaal.
- Schik een punt aardappeltaart op een bord en leg er een sneetje Ganda Ham op.
- Werk af met het gepocheerde eitje en dragonblaadjes.
Ingrediënten
- 4 hoeve-eieren
- 4 sneetjes Ganda Ham
- verse dragon
- 400 g aardappelen, type bintje, geschild en gewassen
- 40 g zwarte-olijventapenade
- 16 zwarte olijven, in ringen
- zwarte peper uit de molen
- verse dragonblaadjes
- 5 cl olijfolie