laatste nieuws

Ganda Ham is Meesterlyck!

19 oktober 2017

Onze Ganda Ham kreeg deze maand, als eerste gedroogde ham, het Meesterlyck-label toegekend. Het label dat staat voor hammen die met 100% Belgisch varkensvlees werden geproduceerd.

Wist je trouwens dat we onze hammen al sinds 1989 zonder e-nummers maken. Daarmee lopen we mijlenver voor op de huidige trends.

100% Belgisch

Meesterlyck is al sinds 1992 hét keurmerk voor kwaliteitsham van bij ons. Het M-brandmerk is ondertussen een vertrouwd symbool dat staat voor pure en vooral lekkere ham. Wie het Meesterlyck-label wil dragen, moet voldoen aan de strengste kwaliteitsvereisten. Het vlees (en de weg die het aflegt) worden dan ook gecontroleerd tot op je bord. Zo ook bij onze ham.

Hammen die het Meesterlyck label dragen, vertrekken steevast van Belgische varkens. De volledige keten, tot in jouw winkelmand, speelt zich trouwens ook af binnen onze landsgrenzen.  

Door te kiezen voor een Meesterlyck ham ondersteun je dus ook de lokale economie en beperk je dus ook nog eens de kilometers die je sneetjes ham afleggen.

Puur, lekker én Belgisch

“We streven bij Ganda Ham al jaren naar een zo zuiver mogelijke Belgische ham voor onze klanten. Zo is onze ham al sinds 1989 vrij van e-nummers. Een Ganda Ham vertrekt van een kwaliteitsvol stuk Belgisch vlees dat de tijd krijgt om zijn smaakvol karakter te ontwikkelen. Het enige ingrediënt van onze hammen is zout, naast varkensvlees uiteraard. Misschien zijn we iets te bescheiden en mogen we best wel wat trotser zijn op onze producten.”

Voor de duidelijkheid: aan Ganda Ham zelf verandert er niets nu het Meesterlyck keurmerk op de verpakking komt te staan. Het merk staat nog steeds garant voor een superieure smaak en hoogwaardige kwaliteit.

Meer info over het Meesterlyck-label kan je hier vinden.