Mangalica met been opgekuist

Mangalica ham met been, opgekuist

Art. no. 352

De gedroogde Mangalica ham is afkomstig van het Hongaars wolvarken. Dit varkensras is ontstaan in 1833, uit een kruising tussen het Servische Sumadiavarken en het Szaltonser- en het Balkonyervarken. Eind 1840 was het Mangalicavarken een feit. Het Mangalicaras was in de jaren '90 bijna verdwenen maar is teruggekeerd omwille van zijn specifieke veteigenschappen. Het Mangalicavarken heeft zeer dik en lang haar dat lijkt op een wollen vacht.

Het Mandaglicavarken bevat meer onverzadigde vetzuren dan een gewoon varken. Door de hogere graad van onverzadigdheid smelt het vet als het ware op de tong. Bovendien is het vet cholesterolarm. De sterke vetmarmering zorgt tevens voor een zeer lekkere smaak. De Mangalica ham van Ganda wordt gedurende 20 maanden gedroogd. Het vlees heeft een mooie donkere kleur en een fijn aroma.

Deze opgekuiste Mangalica ham weegt rond de 8,5 kg.