Millefeuille van varkenshaasje gevuld met gekonfijte sjalot, Ganda Ham en verse geitenkaas, tomatensausje met verse koriander.

Millefeuille van varkenshaasje gevuld met gekonfijte sjalot, Ganda Ham en verse geitenkaas, tomatensausje met verse koriander.

Recept:

Voor 4 personen

Bereiding

In het midden van het varkenshaasje rondje maken van 1 cm. ∙ Het rondje opvullen met mengeling van sjalot, fijn versneden Ganda Ham en geitenkaas. ∙ Vlees aankleuren in olijfolie en gedurende 9 min. in de oven. Vlees uit de pan halen. ∙Tomaten stoven in braadvocht, deglaceren met bouillon en kalfsfond toevoegen. ∙ Kruiden met peper en zout en opwerken met nootjes boter.

Passeren door puntzeef en enkele takjes verse koriander bijdoen. ∙ Griekse bladerdeeg bestrijken met gesmolten boter en grof zeezout. Afbakken in de oven. ∙ Dresseren. Saus napperen op het bord. Varkenshaasje in 3 gelijke plakjes snijden en tussen elk plakje bladerdeeg leggen. Versieren met enkele pluksels kruiden.

Ingrediënten

  • 120 gr varkenshaasje
  • 30 gr verse geitenkaas
  • gekonfijte sjalot
  • 2 fijne plakjes Ganda Ham
  • enkele blaadjes verse koriander
  • Griekse bladerdeeg
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 0,5 kg rijpe tomaten
  • 50 gr kalfsfond
  • enkele nootjes boter