Brugse Ham - Jambon de Bruges

Brugse Ham Na 20 jaar hebben Annie en Ronny Hoste hun vleeswarenbedrijf Hoste te Maldegem in 2007 overgelaten aan Ganda Ham. Door deze overname is het gamma gedroogde hespen dat Ganda kan aanbieden naar de slager en de consument verruimd. Het bedrijf is gespecialiseerd in het natuurlijk zouten, pekelen en roken van vleeswaren zoals gedroogde ham, coppa, cobourgham, nootham, filet d’Anvers en gedroogde bacon. Dé specialiteit van Ronny is echter de gedroogde Vlaamse boerenham: deze is weinig gezouten en al dan niet lichtjes gerookt. De Brugse Ham, gerookt of niet gerookt, heeft een rijpingstijd die varieert van 4 tot 7 maand. De jonge Brugse Ham van 4 maand is zowel verkrijgbaar met been en ontbeend en heeft een zachte vleessmaak, zoals de boerenham van weleer. De langer gerijpte Brugse Ham van 7 maand, heeft een intensere smaak en een meer ontwikkeld natuurlijk aroma en is eveneens verkrijgbaar met been en ontbeend. Vleeswaren Hoste wil vooral voor de ambachtelijke slager een partner zijn in het maken van gedroogde hammen die een arbeidsintensieve en plaatsrovende activiteit is.
Voor meer info, contacteer ons op 0032-9-353 74 10 / 0032-50-71 36 55 of stuur een mailtje naar info@ganda.be of naar info@brugseham.be